Jaarlijkse korpsavond vrijwillige brandweer Rozenburg 

Afgelopen vrijdagavond was het een drukte van belang in en rond de brandweerkazerne aan de Laan van Nieuw Blankenburg, gelukkig niet voor een groot incident, maar voor de jaarlijks terugkerende korpsavond, een avond waarin wordt teruggekeken naar 2011 met al zijn ins en outs. Dit jaar werd de korpsavond later dan gewoonlijk gehouden. Op deze korpsavond worden de behaalde certificaten/diploma's en bevorderingen uitgereikt, onder het toeziend oog van directeur Dhr. B.M.G. Janssen en Dhr. F. Schellenboom namens de Deelgemeente, opende Coördinator van het korps Loek Rochus de avond met in het kort het programma.

Hierna was Hoofd Repressie Dhr. M van de Watering die het korps roemde om hun inzet en kracht en gaf aan dat de problematiek van afstaan van het voertuig uit Rozenburg door uitvallen van beroepsvoertuigen binnenkort opgelost zal zijn na aankoop van nieuwe voertuigen. Hierna was Loek Rochus aan de beurt om zijn jaarlijkse terugblik 2011+ te tonen, hierin kwam hij terug op het hectische jaar wat het korps heeft meegemaakt en nu in zit, als eerste in de presentatie was het plotselinge overlijden van het actieve korpslid Hans Boers tijdens zijn vakantie, daarbij de gezondheidsproblemen van enkele echtgenotes van de korpsleden resulteerde in een emotioneel moment. De aanwezige Jeugdbrandweer werd ook in het zonnetje gezet en bedankt voor hun inzet afgelopen jaar tijdens hun oefenavonden op de woensdagavond en aanwezigheid in en buiten het dorp bij festiviteiten, zo waren zij afgelopen zaterdag ook aanwezig bij de wielerronde van Rozenburg om hun kennis en kunde te tonen. De door Loek mooi verwoorde kweekvijver voor de brandweer heeft afgelopen jaren zijn vruchten afgeworpen en zijn jeugdbrandweerleden kunnen doorstromen naar de vrijwilligers en

DSCN1815

 zelfs naar de beroeps, ook de oefenavonden en de uitrukken van afgelopen jaar werden aangehaald met daarbij als vermeldenswaardige uitruk naar de Moerdijk waar 2 bezettingen hebben geholpen bij het bestrijden van de grote brand aldaar en de totale aantal uitrukmeldingen in 2011 van 162 stuks. Dit jaar konden de korpsleden een collega nomineren voor de vuurvreter van het jaar, na een opsomming dat deze persoon dag en nacht bereikbaar en bezig is en men afvraagt of hij op de kazerne slaapt met daarbij de opmerking dat het lijkt dat het voertuig zijn kindje is. Werd onthult dat na Ferry Waagmeester de vuurvreter van 2010 de titel voor een jaar gaat naar "vuurvreter 2011,  Remco van Balen" , na het uitreiken van de trofee aan Remco en de herinnering aan Ferry was het tijd om het oefenkanon 2011 bekend te maken.


Ook hierbij konden de korpsleden één van hun leden voordragen, de titel 2010 was voor de te vroeg en onverwachts overleden Hans Boers, helaas waren zijn dochter en zoon verhinderd om de herinnering in ontvangst te nemen en de titel uit te reiken, dit werd waargenomen door Loek Rochus als coördinator. Na de opsomming van, dit lid is zelfs tijdens zijn ziekte aanwezig bij oefenavonden en moeten ze hem zelfs afremmen, en tevens zich volledig inzet voor de personeelsvereniging, ging de "oefenkanon 2011" naar Eef Scholte.

Na de in de presentatie nog aangehaalde items als de brandweerwedstrijden, brandweer voetbaltoernooi, brandwondenfietstocht, ijsfeest ism de Plusmarkt op het ijs aan de Rembrandsingel en het sinterklaasfeest bij de brandweer maar ook de intocht waar het korps hun medewerking aan verleent was het tijd voor het officiële gedeelte.

Dit jaar waren er diverse korpsleden die een opleiding in het brandweerwezen hadden gevolgd met positief resultaat, hieronder een opsomming van de door Dhr. B.M.G. Janssen en Dhr. F. Schellenboom overhandigde certificaten en diploma's

Rijkscertificaat Brandweer chauffeur - Tom de Jong

Rijkscertificaat Hoofdbrandwacht (Verkenner gevaarlijke stoffen, Organisatie en leiding geven, Repressie) + Rijksdiploma Hoofdbrandwacht - Randy Monhemius

Rijksdiploma Gaspakdrager - Jerry Ammerlaan

Rijksdiploma Manschap - Tim Verhoef

Rijksdiploma Gaspakdrager + Rijksdiploma Manschap - Wim Rochus

Rijksdiploma Gaspakdrager + Rijksdiploma Manschap - Robin Vosse

Rijksdiploma Gaspakdrager + Rijksdiploma Manschap - Tim Brinkman

Rijksdiploma Gaspakdrager + Rijksdiploma Manschap - Jeffrey Hoogenboom

Voor Michael van de Wagt was een mooie medaille voor zijn 4 jaar lidmaatschap bij de Jeugdbrandweer

Als laatste werden de bevorderingen uitgereikt, na een opmerking van Loek dat afgelopen week het binnenbad van zwembad de Zeehond door de brandweer was voorzien van water, nu hun eigen zwembad ook met water gevuld moest worden. Een traditie die jaarlijks bij bevorderingen terugkeert is het inzegenen van de nieuwe uitmonsteringen met water, Randy Monhemius, Jimi Korst en Ferry Waagmeester werden na dat ze de nieuwe uitmonsteringen hadden op gekregen getrakteerd op een grote plons water over hun schouders.

Na dit hilarisch moment was het woord aan Loek Rochus om het korps maar vooral hun aanhang te bedanken voor de steun afgelopen jaar en periode, na het uitreiken van de bloemen aan de hoffotograaf Cornelia en Frank Schellenboom kwam het moment om gezellig bijeen te zijn tijdens een hapje en een drankje.

Mocht u informatie willen over de vrijwillige brandweer of jeugdbrandweer, loop gerust eens binnen tijdens onze oefenavond op dinsdag van 19.00uur, wij verwelkomen graag nieuwe leden.

 

Meer foto's zijn in het fotoalbum te vinden