ABWC brandweer wedstrijden succes

Op zaterdag 17 maart 2012 zijn de eerste provinciale brandweervaardigheidstoetsen van de ABWC van dit jaar gespeeld. Deze werden dit jaar voor het eerst georganiseerd door de Gezamenlijke Brandweer op 2 locaties in Rozenburg. De logistieke organisatie en catering (geleverd door de Plus markt) werd verzorgt door de leden van het VG Rozenburg en niet te vergeten hun partners.

Op het terrein van de firma Den Hartogh waren 2 scenario's voorbereidt voor de 2 wedstrijd klassen 112 en TAS-HD. Hier vindt je de foto's.

 

 

112 baan

Op zaterdag 17 maart vind een ongeval plaats op het terrein van de firma den Hartogh aan de Oranjelaan te Rozenburg.wedstrijden1
Op het terrein worden ten tijde van het ongeval inspectiewerkzaamheden uitgevoerd aan een tankcontainer welke met behulp van stoom wordt verwarmt.
Een voertuig is met grote snelheid het terrein opgereden en is tegen de container aangereden. De aanwezige medewerker welke voor de container stond is met zijn arm onder het voertuig terecht gekomen. De medewerker welke boven op de tank stond voor controle (met ademlucht) is door de klap in de tank gevallen. Het voertuig blijkt even eerder te zijn gestolen op de parkeerplaats van Albert Heijn door een dronken brommer bestuurder welke zijn helm nog op heeft. De persoon zit niet vast in het voertuig. Via de politie komt er informatie binnen dat in de auto nog een kind zou moeten zitten. Door de klap is er brand uitgebroken onder de motorkap en staat de auto vol rook.


TAS-HD baan

Op zaterdag 17 maart breekt er brand uit bij de firma Den Hartogh in Rozenburg. Een werknemer rookt binnen in het magazijn bij zijn kledingkast. Tijdens het roken komt zijn leidinggevende het magazijn binnen stappen. In paniek gooit hij zijn sigaret weg in zijn kledingkast. wedstrijden2In deze kast staat een doos met gebruikte poetsdoeken, die besmeurd zijn met oliën. Deze vatte vlam. De rook is zo hevig dat de werknemer de weg kwijt raakt in het magazijn en de uitgang niet vindt.
De leidinggevende belt de brandweer, gaat naar buiten en vangt de brandweer op bij de voordeur.
Een medewerker die boven het magazijn (entresol) bezig is, vlucht naar de trap maar struikelt over spullen die op de grond liggen. Hij verstuikt zijn enkel en kan niet meer lopen, wel is hij aanspreekbaar.
De brand breidt snel uit. Aan de andere zijde van de deur, staat een acetyleenflessen set. Tevens vindt er een branddoorslag plaats van het magazijn naar de reinigingsmiddelen opslagruimte.
Een chauffeur is met zijn truck in de wasstraat. Hij heeft zijn truck net gewassen en zit in zijn cabine om even uit te rusten. De chauffeur krijgt niks mee van de brand.

 

Na een succesvolle dag met veel leermomenten was het tijd voor de prijsuitreiking in de kazerne van het VG Rozenburg. Hier werd nogmaals benadrukt door het wedstrijdcomité voor de fantastische organisatie, dit was mede te danken aan sponsoring van Fireman / Brandweerwinkel en Brandwondenstichting, waarna de uitslag volgde:


112 baan
1 * BRW - GIESSENLANDEN: GROEP GIESSENBURG
2 * BRW - STAD A/H HARINGVLIET: GROEP STAD A/H HARINGVLIET
3 * BRW - OUD-BEIJERLAND: GROEP OUD-BEIJERLAND - 2
4 BRW - HOLLANDS-MIDDEN: GROEP ALPHEN AAN DE RIJN
5 BRW - KATWIJK: GROEP VALKENBURG
6 BRW - OOLTGENSPLAAT: GROEP OOLTGENSPLAAT
7 BRW - HOLLANDS-MIDDEN: GROEP DRIEBRUGGEN

 

TAS-HD baan
1 * VR - ROTTERDAM-RIJNMOND: GROEP OUDDORP - 2
2 * BRW - ZWIJNDRECHT: GROEP ZWIJNDRECHT
3 * BRW - KORENDIJK: GROEP GOUDSWAARD
4 BRW - SOMMELSDIJK: GROEP SOMMELSDIJK - 2
5 BRW - HERKINGEN: GROEP HERKINGEN
6 BRW - BINNENMAAS: GROEP 'S-GRAVENDEEL - 2
7 BRW - MELISSANT: GROEP MELISSANT
8 BRW - HOLLANDS-MIDDEN: GROEP LEKKERKERK
9 VR - ROTTERDAM-RIJNMOND: GROEP SPIJKENISSE - 2
10 BRW - HOLLANDS-MIDDEN: GROEP NOORDWIJKERHOUT - 2

 

Wij feliciteren alle korpsen met hun behaalde resultaat.