Op zaterdag 17 maart 2012 is de Gezamenlijke Brandweer gastheer en organisator van de 1e provinciale vaardigheidstoetsen in 2012 van het ABWC. Wij verheugen ons er op om meer dan twintig deelnemende ploegen te mogen ontvangen op onze hoofdpost in Rozenburg midden in ons verzorgingsgebied.

Brandweermensen moeten vaak onder grote druk uiterste krachtinspanningen leveren en daarom is het goed dat er ook ruimte is om, zonder dat er levens in gevaar zijn, met elkaar onderlinge strijd aan te binden.

Brandweer vaardigheidstoetsen zijn een goede graadmeter om weer eens te kijken of alle kennis nog paraat is, het inzicht nog klopt en de vaardigheden en de conditie op orde zijn. Daarbij is het natuurlijk ook gewoon gezellig om als team te kunnen presteren en om de banden met de andere korpsen aan te halen.

Deze vaardigheidstoetsen worden op twee banen gespeeld t.w. de klasse TAS HD en de klasse 112.
Omstreeks 18.15 uur zal ik alle ploegen op ons hoofdkantoor ontvangen, de prijzen bekendmaken en uitreiken.

Deze vaardigheidstoetsen zijn niet mogelijk zonder de steun van de vele vrijwilligers en de juryleden. Ik wil hen hiervoor dan ook hartelijk dankzeggen. Ik hoop op een leerzame, sportieve en gezellige dag.

De brandweer staat regelmatig in de belangstelling van de media en de burger en het is goed om ook door middel van het organiseren van dit soort vaardigheidsproeven aan te kunnen tonen dat zij op haar taak is berekend.

Ik wens het organiserende comité en de deelnemers veel succes toe.

Met vriendelijke groet,
Drs. B.M.G. Janssen MCDM
Directeur