Groots IJsfeest in Rozenburg

 

Na het Rozenburg on(w)ijs van december en begin januari, was er afgelopen zaterdag weer een ijsspektakel, dit keer georganiseerd door de Vrijwillige brandweer van Rozenburg.

Dinsdagavond waren de “brandweer” ijsmeesters ter controle wezen kijken op het ijs aan de Rembrandsingel en hadden toen de knoop doorgehakt, waar in het hoge noorden het niet uitgesproken kon worden waren bij de brandweer wel de woorden “ it geat on” te horen.

Flyers werden opgehangen aan lichtmasten, bomen en lantaarnpalen, meldingen op facebook en twitter werden de ether ingedaan “ na 4 jaar gaat het natuurijsfeest georganiseerd worden”.

Vele mails in het korps gingen rond, hoe gaan we nog groter uitpakken dan de eerste versie, en hoe gaan we de gemeenschap iets leuks aanbieden.

Bij de deelgemeente snel een vergunning aanvragen en sponsoren werden benaderd om te helpen, een ieder was van mening “het moet knallen” van a tot z.

Zaterdagochtend werd door buurtbewoners nog snel het losse ijsschaafsel van het ijs geschoven en door de brandweer de gesponsorde spullen opgehaald, om 18.00uur verzamelden 20 brandweermannen en vrouwen zich in de kazerne voor de voorbereidingen.

Pannen, lepels, soep, chocolademelk, slagroom, thee, koffie, gas bbq enz enz in de voertuigen en in konvooi naar het ijs.

Tijdens het opbouwen waren de schaatsers op 2 handen te tellen, maar toen de klok 7 had geslagen kwamen de rozenburgers met hun kinderen en kleinkinderen uit hun warme huizen om te genieten, in een mum van tijd stonden naar schatting ruim 400 liefhebbers op het ijs.

De geur van erwtensoep en warme chocolademelk verspreidde zich en trok velen richting de marktkraam waar dit alles gratis was te verkrijgen, rondom de vuurkorf en op de achtergrond muzikale klanken kon men hiervan genieten. 

Van heinde en ver kwam men naar dit ijsfeest, zelfs beroepscollega’s van de vrijwillige brandweer konden het niet weerstaan en kwamen even een kijkje nemen.

Buiten de inwendige mens te verwennen was er ook aan de veiligheid gedacht, een verwarmde unit was neergezet voor de kleine ongevallen, 5 maal is er ook gebruik gemaakt hiervan maar allen konden weer genieten van het feest.

Om 10 uur was helaas het sein van “ijsmeester” Rochus te horen dat de pret voorbij was en we weer moeten wachten op een nieuwe vorstperiode, als laatste nog wat wetenswaardigheden die we u niet willen onthouden.

  • Organisatie door 20 brandweermannen en vrouwen
  • 36 liter erwtensoep
  • 40 liter chocolademelk
  • 15 flessen slagroom
  • 10 rookworsten
  • 4 kilo koekjes
  • 30 liter koffie en thee
  • Ruim 400 blije gezichten

 

Wij als vrijwillige brandweer willen de volgende sponsoren heel hartelijk bedanken, Plus Klaassen, Hema, Lidl en marktkramen v Zessen voor hun sponsoring. Verder de deelgemeente voor hun medewerking en verlenen van de vergunning en als laatste U als inwoner van Rozenburg voor

de geweldige sfeer en complimenten.

Kijk ook eens naar meer sfeerbeelden in het fotoarchief